Lucht/water warmtepompen

Met een lucht/water warmtepomp haal je via een buitenunit warmte uit de buitenlucht. De warmtepomp verwarmt deze buitenlucht en voert het af naar een warmteafgiftesysteem. Dit systeem warmt het sanitair water op zodat het klaar is voor gebruik. Het voordeel van dit type warmtepomp is dat je het in de zomer ook kan gebruiken voor het koelen van je woning. Een lucht/water warmtepomp sluit je moeiteloos aan op je (bestaande) radiatoren of vloerverwarming.

Water/water warmtepompen

Een water/water warmtepomp neemt via een dieptepomp warmte uit het grondwater of via een captatienet. Met deze warmte verwarm je je sanitair water. Dit type warmtepomp heeft het hoogste rendement omdat de temperatuur van grondwater constant is. In de zomer koelt de warmtepomp je woning op een natuurlijke manier (passieve koeling).

Samsung wind free

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is een lucht/water warmtepomp in combinatie met een boiler. Een warmtepompboiler verwarmt je sanitair water en is een ideaal alternatief voor je oude elektrische boiler.

Met een warmtepompboiler produceer je op een ecologische manier sanitair water en kan je hiermee wel tot 70% besparen op je energierekening.

Zonneboiler

Met een zonneboiler verwarm je het sanitair water met behulp van zonne-energie. Via een zonnecollector op je dak vang je het zonlicht op. Het zonlicht verwarmt een vloeistof die op zijn beurt het voorraadvat met water verwarmt. Op die manier verwarm je je sanitair water op een energiezuinige en duurzame manier. En niet onbelangrijk: met een zonneboiler kan je ook het water voor je buitenzwembad verwarmen.

Een zonneboiler is altijd gekoppeld aan een naverwarming, zoals een gasboiler. Als de zon sterk genoeg is, dan kan je dankzij de naverwarming je sanitair water opwarmen.

Samsung wartepomp

Wil je meer informatie of een offerte?

We maken graag een afspraak met je voor een kennismakingsgesprek.

Kies voor een totaaloplossing

Laat je ontzorgen en vertrouw alle technieken aan ons toe.